Over marjolein

Alles over lieve moeders…
…en Marjolein


Ja, ik wil gratis tips, oefeningen, inspiratie en (video & audio lessen) ontvangen om meer van het moederschap te genieten.

Ik ben Marjolein Mennes. Trainer en coach. Ik ben getrouwd met Maarten Heijer. Trotse moeder van twee prachtige zoons, Lucas (2013) en Ime (2016). In 2014 studeerde ik af als psycho-sociaal werker/ coach. Een vierjarige opleiding die ik ben gaan volgen omdat ik meer verdieping wilde in mijn leven. Ik wilde mezelf beter leren kennen. Een investering die mijn leven heeft veranderd. En ook het moederschap.

Lieve moeders,
Lievemoeders is geboren door de wens moeders te ondersteunen en inspireren in deze bijzondere periode. Ik zie zoveel ‘ploetermoeders’ om me heen terwijl het echt anders kan. Ik had tijdens mijn studie heel veel geleerd en ervaren over hoe je omgaat met tegenslagen, hoe je voor jezelf zorgt en hoe je het mooiste uit het leven en dus ook het moederschap kan halen.Niemand bereidt je voor op het moederschap dus ook ik sprong in het diepe. Bij sommige moeders gaat alles vanzelf, maar bij mij sloegen twijfel en angst om het niet goed te doen toe. En jeetje hoe deden al die moeders dat? Gebroken nachten, werken, vrienden, mijn lieve vriend en ow ja, wat vond ik zelf ook alweer fijn om te doen? Flink doorploeteren die eerste jaren. Soms best eenzaam als ik hierop terug kijk.

Ik vond het zo fijn als ik mezelf herkende in andere moeders die ook al 3 jaar geen nacht hadden doorgeslapen. Moeders die ook twijfelden over hoe ze er het beste voor hun kindje(s) en voor zichzelf konden zijn. Moeders die het net als ik super zwaar vonden om alle ballen hoog te houden. Hoewel veel van mijn vriendinnen open en eerlijk zijn, merkte ik toch dat het me soms zo opluchtte als ik ergens las over een moeder die dezelfde zorgen deelde of dezelfde aanpak had. ‘Ah gelukkig, ik ben niet de enige!’. Ik voelde mij gezien.

Door mijn opleiding leerde ik hoe ik voor mezelf kon zorgen. Ik werd me bewust dat zelfzorg op nummer 1 moest staan. Dat dit geen egoïsme is, maar een voorwaarde om er voor mijn kinderen te zijn.

Ik droom van een wereld…
…vol moeders die stil durven staan en van daaruit keuzes maken waar ze zich goed bij voelen. Die het leven van hun dromen leven. Moeders die keuzes waar ze achter staan. Een wereld vol moeders die goed voor zichzelf zorgen en hierdoor genieten van de eerste bijzondere levensjaren van hun kinderen. Een wereld vol gelukkige moeders met kinderen die een heel mooi voorbeeld van hun moeder mee krijgen en hierdoor een stevige, fijne en veilige basis meekrijgen. Een wereld met kinderen die opgroeien tot fijne, liefdevolle mensen vol vertrouwen in zichzelf en de wereld om hun heen. Net als hun moeder.Ik help moeders veel meer te genieten van de eerste jaren van het leven van hun kind(eren) en het leven te leven waar ze 100% achter staan.

En jij?
Heb jij het gevoel niet alles uit deze bijzondere tijd te halen? Ploeter je heel wat af en voel je dat dit ook anders kan? Leef je nu het leven van je dromen?Wil je meer genieten van deze bijzondere eerste levensjaren van je kind(eren)?

Ik heb er mijn specialiteit van gemaakt om moeders te begeleiden om meer te genieten van het moederschap.

Scroll naar boven