fbpx
Close

juli 30, 2017

Wat ik jou, lieve moeder, wil zeggen…

Wat ik jou, lieve moeder, wil zeggen… je bent een goede moeder!

Kijk eens naar wat je elke dag allemaal doet. Vol overgave, met plezier en soms de nodige frustratie. Je bent er elke dag weer voor je jonge gezin. De kindjes groeien hard en daar gaat alweer een tas met kinderkleding naar je vriendin. Had je dat niet pas een paar maanden geleden gekocht? Met een brok in je keel neem je alweer afscheid van die schattige kleine kleertjes. Misschien toch een derde? Nee…een paar kledingstukken bewaar je, omdat het je lievelingspakje was.

Wat een rijkdom, een jong gezin, een lieve man.

Je mag er best wat vaker bij stilstaan en trots zijn op jezelf dat je dit allemaal gecreëerd hebt in je leven. Ergens wist je altijd al dat je moeder zou worden en een fijn gezin zou krijgen. En nu is het zover. Je zit er vol in. Dat is toch helemaal te gek! Veel drukker dan nu zul je het de rest van je leven niet meer krijgen.

Je doet je best balans te houden tussen je eigen behoeftes en die van je gezin.

Besef je eigenlijk wel hoe mooi je intentie is om je kinderen vol liefde groot te brengen?! Omdat je het graag goed wil doen schiet je wel eens door naar meer zorg voor anderen dan voor jezelf. Maar dat is prima. Er komt altijd weer een moment waarop je weet dat je bij moet tanken. Soms zegt je lichaam ‘stop’ en soms al die lieve mensen om je heen.

Wat ik jou, lieve moeder, wil zeggen… blijf je lieve zelf.

Omarm het moederschap volledig met alle mooie en zware kanten die daarbij horen. Wees lief voor jezelf en wees lief voor je twijfels, je blijdschap, de schuldgevoelens, je zorgen, de trotsheid, je gevoeligheid, je boosheid, de rijkdom: Wees er lief voor.