Close

oktober 2, 2018

2000 Lieve Moeders

2000 Lieve Moeders!

Een jaar geleden was ik er klaar voor. Alle gedachten als: ‘Wie zit er nu op mij te wachten? wat zullen ze wel niet van mij vinden?’, dompelde ik in een badje zelfliefde en ik slingerde ‘Lieve Moeders’ de wereld in.

Alsof ik in mijn blootje op het internet stond.

Maar ik was ook vast besloten om me in mijn coachingswerk alleen nog te richten op moeders met jonge kinderen.

Want wat had ik in die eerste jaren als kersverse moeder graag zelf een plek gehad waar ik ondersteuning en inspiratie vond. Een plek waar ik erkenning kreeg dat moeder worden en moeder zijn, met de nodige innerlijke struggles samen gaat. Een plek die mij handvatten gaf om hierin te groeien.

Had mij een jaar geleden gezegd dat er inmiddels bijna 2000 lieve moeders zijn aangesloten bij Lieve Moeders, dan had ik je nooit geloofd.

Bijna 2000 lieve moeder die zo dapper zijn om in de spiegel te durven kijken. Hun blik naar binnen durven te richten.

Hoe is het nu met mij?

Hoe voel ik mij als moeder?

2000 lieve moeders die zo moedig zijn om eens NIET met die kritische blik naar zichzelf te kijken, maar willen leren hoe ze liefdevol en zacht voor zichzelf kunnen zijn.

Hoe ze hun eigen cheerleader kunnen worden. Zodat ze dubbel genieten van het moederschap.

Heb je enig idee hoe krachtig het is om dit als voorbeeld te geven aan je kids? Hoe klein ze ook zijn. Weet je hoe waardevol het is dat jouw kindje kan afkijken hoe jij goed voor jezelf zorgt?

Zodat je vanuit daar ook keuzes kunt maken die goed voor JOU zijn. En je daardoor niet over 10 jaar met spijt hoeft terug te kijken: ‘Had ik nu maar…rustiger aan gedaan, meer genoten, meer vertrouwen gehad.’

Ik wil je danken voor je aanwezigheid afgelopen tijd, voor het delen van jouw verhaal en vooral voor de moed die je hebt om stil te staan bij hoe het met je gaat. Jezelf steeds te herinneren aan het feit dat jij een heel Lieve Moeder bent.